Welkom bij Bureau Mantelzorg Ondersteuning

 

De mantelzorger centraal
Zorgt u voor een chronisch zieke partner? Voor een gehandicapt kind? Voor uw hulpbehoevende moeder of vader? Voor een goede buur, vriend of vriendin? Dat is mantelzorg. Mensen die onbetaald en langdurig voor een ander zorgen worden mantelzorger(s) genoemd.

 

Week van de Mantelzorg 4 november tot met 11 november 2017

 Een week om te genieten en te ontspannen

Een week vol activiteiten om waardering uit te spreken voor mantelzorgers uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Een sterke samenleving kan niet zonder de kracht van mantelzorgers, mensen die voor elkaar klaar staan. In de week van de mantelzorg krijgen mantelzorgers de gelegenheid om even iets anders te doen dan zorgen. Meer informatie vindt u hier. Alvast veel plezier.

Activiteiten voor de komende periode:

Zaterdag 16 september start(meerdere data)  Kom op verhaal! Schrijf- en herstelcursus. Meer informatie vindt u hier

donderdag 23 november werk en mantelzorg: hoe blijf je in balans? Meer informatie vindt u hier

De 3e nieuwsbrief van 2017  kunt u hier vinden. Veel leesplezier!

Mantelzorgimpuls “Op weg naar een mantelzorgvriendelijk gemeente”

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (waaronder Bureau mantelzorg ondersteuning), Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland geven de komende twee jaar samen een impuls aan mantelzorgondersteuning in Pijnacker-Nootdorp. De drie organisaties zijn door de gemeente gevraagd om gezamenlijk met een programma te komen. Hiermee geeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp invulling aan de verantwoordelijkheid die zij heeft voor het waarderen van mantelzorgers, sinds het vervallen van het landelijke mantelzorgcompliment.

Via de website wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten en ontwikkelingen.

Nieuwe website hoewoonikstraks.nl
Nieuwe website in de lucht hoewoonikstraks.nl. De website bestaat uit een aantal vragen, die een beeld geven of inwoners veilig en comfortabel kunnen blijven wonen in hun huidige huis. De Rijksoverheid stimuleert dat senioren langer zelfstandig kunnen wonen. De afgelopen jaren is de samenleving veranderd. We willen langer thuis wonen en zelfstandig blijven, ook als we ouder worden of een beperking hebben. Het is belangrijk om daar al in een vroeg stadium over na te denken. De website neemt de bezoeker mee in een wandeling door het huis. Aan het eind wordt alles overzichtelijk samengevat. Een handig hulpmiddel!

Contact
Deze website is zal misschien niet op al uw vragen een antwoord geven. Neem daarom gerust contact op!

Het Bureau mantelzorg ondersteuning is open op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 – 15.00 uur. Op andere dagen en tijden kunt u een boodschap inspreken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Een mail sturen kan natuurlijk ook.

Uw consulente: Francis Bennis
06-22470217
info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl