Dag van de Mantelzorg

Een ontspannen Dag van de Mantelzorg 2016 in Pijnacker-Nootdorp
Donderdag 10 november was het de landelijke dag van de mantelzorgers. Een dag voor iedereen die voor iemand zorgt die het hard nodig heeft. De Dag van de Mantelzorg is speciaal bedoeld om mantelzorgers te bedanken, voor de zorg die ze altijd op zich nemen.

Dit jaar werd de Dag van de Mantelzorg georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Oostland, stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland en Bureau mantelzorg ondersteuning Pijnacker-Nootdorp en vond plaats bij Buurt&Zo.

De aanwezige mantelzorgers genoten zichtbaar van de aangeboden activiteiten. Een groep ging de keuken in om een workshop hapjes maken te volgen. Anderen genoten van verhalen die voorgelezen werden door de Vertelkring, die speciaal voor deze gelegenheid verhalen over Pijnacker-Nootdorp hadden geschreven. Ultieme ontspanning werd gegeven door middel van een stoelmassage of een handmassage. Ook bestond de mogelijkheid om de nagels te laten lakken. Een spelletje doen en een creatieve activiteit zorgde dat de middag voor iedereen iets leuks in petto had.

Later in de middag werden de mantelzorgers toegezongen door een operazangeres begeleid door een pianiste. Het was muisstil en maakte emoties los. Vervolgens sprak wethouder Minderhoud de mantelzorgers toe. Hij sprak zijn waardering uit voor de inzet van de mantelzorgers en dankte hen hartelijk voor deze (soms zware) taak. Ook gaf hij aan dat de gemeente aan de drie netwerkorganisaties (SWOP, Jeugd-en Jongerenwerk Midden-Holland en de Bibliotheek Oostland) gevraagd heeft om met een programma te komen voor de komende twee jaar om Pijnacker-Nootdorp een nog mantelzorgvriendelijker gemeente te maken. Harry Keuter, directeur van de SWOP sprak ook zijn waardering uit en benadrukte dat extra aandacht voor mantelzorg zeer belangrijk en welkom is.

Dichter Mark Boninsegna droeg een zelfgeschreven gedicht over mantelzorg voor. Met applaus werd dit ontvangen. Vervolgens bedankte Francis Bennis, coördinator van Bureau mantelzorg ondersteuning, een ieder die een steentje heeft bijgedragen aan het slagen van deze mooie middag.