Bezoekdienst

Het wordt steeds belangrijker dat je zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen en kan deelnemen aan de samenleving.
Je persoonlijke situatie kan echter geleidelijk of plotseling veranderen, waardoor je er grotendeels alleen voor staat. Dan is het fijn als er af en toe iemand langs komt voor gezelschap of om ergens heen te gaan. Of je wilt graag dat degene waar je voor zorgt gezelschap krijgt. Je kunt dan, als mantelzorger, iets voor jezelf gaan doen, zodat je beter de zorg voor je naaste volhoudt.
Mogelijk kan of wil je geen extra beroep doen op mensen uit je omgeving. In dat geval kun je een beroep doen op de Bezoekdienst.

Voor wie?
De Bezoekdienst is er voor alle inwoners uit Pijnacker-Nootdorp die door hun situatie het op prijs stellen dat een vrijwilliger geregeld op bezoek komt.

Wat kan de vrijwilliger voor je betekenen?
De vrijwilliger kan een luisterend oor bieden aan jou en/of je partner, samen een wandeling maken, boodschap doen, een praatje of een spelletje. Ook als je rolstoel gebonden bent.
De vrijwilliger kan jou als mantelzorger ontlasten door bij je partner te blijven als hij/zij een beperking heeft door handicap of ziekte, zodat jij even aan jezelf kunt denken en een eigen activiteit kunt ondernemen.

Hoe meld je je aan?
Je kunt contact opnemen met Bezoekdienst-coördinator Sandra Mijnders. Zij is bereikbaar via 015-3 699 699 of sandra.mijnders@swop.nl (werkdagen: maandag t/m donderdag).

Hoe gaat het verder?
De coördinator van de Bezoekdienst gaat met je in gesprek om je vraag te bespreken. Op basis van uw vraag en situatie zoekt de coördinator een vrijwilliger die zoveel mogelijk kan aansluiten bij je wensen.
Als er een vrijwilliger gevonden is, wordt in overleg een kennismakingsbezoek bij je thuis gepland. Je maakt kennis met elkaar en maakt afspraken over hoe vaak op welke dagen de vrijwilliger op bezoek komt.