Welkom bij Bureau Mantelzorgondersteuning

De WEEK van de MANTELZORG 2019 

zondag 10 november – vrijdag 15 november 

Ook dit jaar is er weer een prachtig programma vol activiteiten voor mantelzorgers om voor even vrijaf te kunnen nemen van het zorgen en inspiratie en ontspanning op te doen. Leest u rustig alle activiteiten die er komen door en geef u op voor de activiteit(en) van uw keuze.
Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.
U kunt zich hier aanmelden voor de activiteit van uw keuze.

NB: De lezing van Diede de Groot op zondag 10 november gaat helaas niet door.


De mantelzorger centraal
Zorgt u voor een chronisch zieke partner? Voor een gehandicapt kind? Voor uw hulpbehoevende moeder of vader? Voor een goede buur, vriend of vriendin? Dat is mantelzorg. Mensen die onbetaald en langdurig voor een ander zorgen worden mantelzorger(s) genoemd.

Aanmelden als mantelzorger
Bent u mantelzorger en wilt u meer informatie ontvangen over mantelzorg en mantelzorgondersteuning in de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Schrijf u dan in in het bestand van Bureau Mantelzorgondersteuning Pijnacker-Nootdorp. U ontvangt dan 4 keer per jaar een nieuwsbrief over mantelzorg en enkele keren per jaar extra aanvullende informatie. Inschrijven kan hier.


Op vrijdagavond 1 November 2019 is er weer een nieuwe editie van Helden om de Hoek klik hier voor meer informatie en inschrijven.


De SWOP heeft de finish gehaald! 

2bike4alzheimer; 400 kilometer fietsen in 24 uur voor onderzoek om dementie de wereld uit te helpen.

Wij hebben de finish gehaald met een mooie opbrengst van rond de 3500 euro en hopen daarmee dat de droom om dementie de wereld uit te helpen zo spoedig mogelijk uitkomt! De totale opbrengst dit weekend is inmiddels rond de 193.000 euro, wij zijn trots! Het was een onvergetelijk weekend!

Dank voor alle donaties!

Het SWOP Team

https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/swop-de-dementie


Activiteiten voor de komende periode:

‘Dementie en tóch de regie!’
Op dinsdag 15 oktober 2019 wordt een informatieve avond georganiseerd over dementie en rechtsbescherming. Klik hier voor meer informatie.

‘Week van de mantelzorg 2019 van 10 tot en met 15 november 2019’
Een week om te genieten en te ontspannen!
Dit jaar wordt er voor de derde keer een Week van de Mantelzorg georganiseerd in Pijnacker-Nootdorp. Hiermee wil de gemeente mantelzorgers bedanken voor hun bijzondere taak. De zorg voor een naaste is namelijk niet vanzelfsprekend. Via een week vol activiteiten kunnen mantelzorgers even iets anders doen dan zorgen. Meer informatie volgt later.


De meest recente nieuwsbrief kunt u hier vinden. Veel leesplezier!


Openingstijden Bureau Mantelzorgondersteuning:
Maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 15.00 uur.
Wij zijn telefonisch bereikbaar onder 06-22470217 of via e-mail: info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl

Graag tot ziens!

Consulenten Bureau Mantelzorgondersteuning
Francis Bennis & Nienke Oldenhuis