Mantelzorgondersteuning

Bent u mantelzorger?
Zorgt u voor een chronisch zieke partner, voor een kind met een beperking, voor uw hulpbehoevende vader of moeder, voor een buurvrouw, vriend of vriendin? Dan bent u mantelzorger. Mensen die onbetaald en langdurig voor een ander zorgen worden mantelzorger genoemd.

COVID-19 testen voor mantelzorgers
Sinds 18 mei kunnen mantelzorgers zich laten testen op COVID-19. Dat gebeurt alleen als je klachten hebt die passen bij COVID-19, zoals koorts, luchtwegklachten, hoesten, verkoudheid, niezen of kortademigheid.
Mantelzorgers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen zich melden bij GGD Haaglanden. Hier vindt u alle informatie over het aanmelden voor een test bij GGD Haaglanden.

SWOP: meldpunt voor mantelzorgers in Coronatijd
Wanneer u door de huidige omstandigheden als mantelzorger in de knel dreigt te komen kunt u bellen met 015 – 3 699 699  (maandag tot vrijdag: 8.30 uur – 16.30 uur).
Ook voor al uw overige vragen over mantelzorg kunt u hier terecht.
De consulenten van Mantelzorgondersteuning denken graag met u mee over passende oplossingen en werken daarin samen met andere professionals in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. U kunt ook een mail sturen naar mantelzorg@swop.nl.

Aanmelden als mantelzorger
Bent u mantelzorger en nog niet ingeschreven als mantelzorger? Schrijf u dan hier in. U wordt opgenomen in het bestand van Mantelzorgondersteuning Pijnacker-Nootdorp en ontvangt de nieuwsbrieven over mantelzorg en enkele keren per jaar extra aanvullende informatie.


Lees hier de laatste nieuwsbrief .


Graag tot ziens!

Consulenten Mantelzorgondersteuning
Josita Woesthuis & Nienke Oldenhuis