Lezing 10.000 kilometer in 80 dagen incl. informatie over Parkinson

Dinsdag 16 april van 19.30-21.30uur Lezing 10.000 kilometer fietsen in 80 dagen door Ruud Overes inclusief informatie over Parkinson

Parkinson is de een na grootste hersenziekte in Nederland en nog steeds niet te genezen. De lichamelijk en cognitieve symptomen zijn bekend. Parkinson is een bijzonder vervelende soms zwaar invaliderende ziekte. De huidige medicijnen brengen geen genezing, maar maskeren alleen tijdelijk de lichamelijke symptomen. Langdurig benodigde mantelzorg die soms heel zwaar kan zijn voor patiënt en mantelzorger treft een grote groep mensen.

Bij Ruud Overes werd de ziekte van Parkinson geconstateerd. Dat betekende een abrupt einde van een turbulent werkzaam leven. Samen met andere Parkinson patiënten heeft Ruud een team opgericht genaamd parkinson2beat. Parkinson2Beat is een initiatief die i.s.m. de Parkinson Vereniging sportactiviteiten aanbiedt waarbij de inkomsten daaruit worden gedoneerd aan de Parkinson Vereniging. In dit kader heeft Ruud een fietstocht gemaakt van 10.000 kilometer in 80 dagen. Dit was een fantastisch avontuur waar hij tijdens deze avond op zeer boeiende wijze over zal vertellen. Ook zal informatie van de Parkinson vereniging beschikbaar zijn en zijn er deskundigen om te raadplegen.