Informatie

Maatschappelijke stage, gewoon doen!
De Maatschappelijke Stage (MaS) houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Dat is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Vanaf het schooljaar 2011-2012 t/m het schooljaar 2014-2015 was de Maatschappelijke Stage verplicht voor alle middelbare scholieren in Nederland. Veel scholen hebben de Maatschappelijke Stage intussen opgenomen in het vaste onderwijsprogramma. In Pijnacker-Nootdorp is er een samenwerking tussen het Stanislas College Pijnacker, het Montaigne Lyceum en het VIP. Gezamenlijk wordt jaarlijks een Stagemarkt georganiseerd.

Stagemarkt
De Stagemarkt van het schooljaar 2019-2020 vond plaats op donderdagavond 3 oktober 2019 in het Montaigne Lyceum Ypenburg. Tijdens de Stagemarkt kunnen stagebieders/organisaties hun vacatures/stageplekken direct matchen met de leerlingen. Alle middelbare scholieren woonachtig of schoolgaand in Pijnacker-Nootdorp zijn welkom! Leerlingen van het Stanislas College Pijnacker en het Montaigne Lyceum ontvangen een uitnodiging via de school en hoeven zich niet in te schrijven! Zit je op een andere school? dan vragen wij jou om je voor de stagemarkt in te schrijven via email o.v.v. je naam, leeftijd, naam van de school en leerjaar/niveau. Je ontvangt dan extra info via email.

De stages:
In 2019 veranderd er niets aan de invulling van de scholen met betrekking tot de uren van de stages. Het ziet er weer als volgt uit
Stanislas College Pijnacker 30 uur lintstage buiten schooltijd (3 MAVO/4 HAVO/4 VWO)
Montaigne Lyceum Ypenburg 30 uur (4,5 dag) blokweekstage tijdens schooltijd.
4 VWO: 14 tm 18 oktober 2019
4 HAVO: 14 tm 17 april 2020
3 MAVO: 6 tm 9 juli 2020
3 KADER: 16 tm 20 december 2019

Tijd: vanaf 18.00 uur opbouwen – 18.30 uur gezamenlijk eten – 19.30 uur aanvang Stagemarkt voor VMBO/MAVO – 20.00 aanvang Stagemarkt voor HAVO/VWO

Stagebank
In de Stagebank staan alle vacatures die beschikbaar zijn voor de MaS in Pijnacker-Nootdorp. Leerlingen woonachtig of schoolgaand in Pijnacker-Nootdorp kunnen zich inschrijven en dan reageren op een stageplek. De consulent van Bureau Vrijwilligerswerk zal de reactie bekijken en na goedkeuring ontvang je de gegevens van de organisatie waar de stage zal plaatsvinden. Je moet dan zelf binnen een week contact zoeken met de organisatie en een kennismakingsafspraak maken.