Trainingen

Jaarlijks organiseert het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp cursussen en/of trainingen ter bevordering van de deskundigheid van de vrijwilligers/besturen in onze gemeente. Alle vrijwilligers woonachtig of actief in Pijnacker-Nootdorp mogen zich inschrijven voor deze trainingen ongeacht of ze deze training nodig hebben voor het vrijwilligerswerk of gewoon willen doen uit persoonlijke interesse.
Voor de trainingen wordt een bijdrage van 4,00 euro voor koffie, thee en overhead-kosten gevraagd tenzij anders vermeld. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het cursusaanbod? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Fonds 1818 biedt  gratis interessante trainingen op hun locatie in Den Haag. Klik hier voor het actuele aanbod van Fonds1818


Programma 2019

31 januari    (VOL)   Workshop Dementie 2 (uitgesteld november 2018).
11 februari  (VOL)   Training Hospitality (Gastvrouw/gastheer)


Workshop Hospitality: ‘ Een warm welkom ‘
Gastvrijheid of een welkom gevoel geven speelt een belangrijke en steeds groter wordende rol binnen iedere organisatie. Een plezierige ontvangst van en een prettige omgang met de gast zorgt namelijk voor een positieve ervaring van de bezoekers.
Tijdens deze Gastvrijheidstraining die ontwikkeld is voor vrijwilligers, staat een ‘warm welkom’ daarom centraal. Dus voel je welkom en schrijf je in voor deze avond.

Aan de orde komen o.a. :

  • Wat is een goede gastvrouw/ gastheer ? – Wordt bewust van jezelf, je houding en je invloed.
  • Met welke verwachtingen komt de gast en kun je deze misschien overtreffen?
  • En als er toch iets mis gaat… hoe los je dat dan op ?

De avond heeft een interactief karakter waarbij ervaringen, beleven, delen en bewustwording centraal staan. Kortom een leerzame avond met veel tips en trics om daarna met nog meer kennis en plezier bezoekers een warm welkom te heten.
De training is geschikt voor vrijwilligers die bezoekers, gasten en groepen ontvangen
De training wordt gegeven door Debbie Maat, consulent KliK Vrijwilligers Vlaardingen die sinds 10 jaar ook actief is als trouwambtenaar ( babs )  en al voor honderden echtparen en hun gasten een warm welkom heeft verzorgd op diverse trouwlocaties.

Datum: maandagavond 11 februari 2019
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Plaats: Welzijnscentrum Keizershof, Floralaan 102, Pijnacker-Zuid
Deze training is vol. Aanmelden voor de wachtlijst kan hier
Minimaal aantal deelnemers 8 maximaal aantal deelnemers 16