Mantelzorg

Activiteiten voor thuis
Kan je partner op dit moment niet naar de dagbesteding gaan? De medewerkers van het ontmoetingscentrum van Pieter van Foreest hebben een aantal tips voor activiteiten thuis op een rijtje gezet.

Digitale Alzheimer Cafés van Alzheimer DWO
Op de website van Alzheimer Delft-Westland-Oostland (DWO) zijn digitale Alzheimer Cafés te vinden in de vorm van YouTube filmpjes. Thema’s zijn o.a. ‘Thuis in coronatijden’ en ‘Naar het verpleeghuis in coronatijden’.

Mantelzorgondersteuning SWOP
Onze mantelzorgconsulenten Nienke Oldenhuis en Josita Woesthuis doen er alles aan om jou als mantelzorger daar waar mogelijk bij te staan in deze moeilijke tijd. Je kunt bij hen terecht met vragen, problemen of zorgen of als je behoefte hebt aan een luisterend oor.

Mantelzorg NL
Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Mantelzorg NL heeft een speciale pagina met antwoorden op vragen die zij binnen krijgen.

Meldpunt voor mantelzorgers in coronatijd
Wanneer je door de huidige omstandigheden als mantelzorger in de knel dreigt te komen, kun je bellen met de mantelzorgconsulenten van de SWOP via 015-3 699 699 of mantelzorg@swop.nl (bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8.30-16.30 uur).
Ook voor al je overige vragen over mantelzorg kun je hier terecht. De consulenten denken graag met je mee over passende oplossingen en werken daarin samen met andere professionals in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.