SWOP start mantelzorgwandelgroep in Whatsapp

In de zomer van 2020 werd er 8 weken lang gewandeld door mantelzorgers in de drie woonkernen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Even lekker buiten zijn, aanspraak hebben, genieten van de natuur, mensen kunnen ontmoeten die net als ik mantelzorger zijn’, waren de positieve reacties van de deelnemers van vorig jaar. Deze wandelgroep krijgt een nieuw vervolg.

Mantelzorgers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de mantelzorg-wandelgroep op Whatsapp waar mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis deel van uitmaken.

Op het moment dat er een groep gevormd is, het weer stabiel is en de agenda ruimte biedt, doet een mantelzorgconsulent een voorstel in de Whatsappgroep voor een wandeling in één van de woonkernen. Dit wordt minimaal twee dagen van te voren gedeeld inclusief startpunt en vertrektijd.

  • Aanmelden bij deze wandel-appgroep schept geen verplichting. De groepsleden wandelen mee op het moment dat het hen zelf uitkomt.
  • Een groepslid mag ook zelf het initiatief nemen voor een wandeling vanaf een zelf gekozen startpunt.

Wil jij ook graag wat vaker wandelen en ben je mantelzorger of heb je affiniteit met mantelzorg, voel je dan vrij om je aan te melden via mantelzorg@swop.nl onder vermelding van je naam, 06-nummer en je woonplaats. Heb je geen 06-nummer of wil je liever niet in een Whatsappgroep? Laat het ons weten, dan zoeken we voor jou naar een andere oplossing waardoor je op de hoogte bent van de wandelingen.