Winteracademie 2017

Staande ovatie bij afsluiting winteracademie SWOP

Op dinsdagmiddag 21 februari was het zo ver. De afsluiting van de winteracademie in de vorm zoals deze tot op heden heeft plaatsgevonden.  Vier touringcars van de Snelle Vliet hadden zich verspreid over Pijnacker, Delfgauw en Nootdorp. In de  woonkernen werden de in totaal 240 deelnemers van de winteracademie opgehaald om te vertrekken naar Theater de Veste in Delft. De deelnemers hadden zich opgegeven zonder dat zij wisten wat er deze middag in het theater voor voorstelling zou gaan plaatsvinden. Zij wisten alleen dat dit de afsluiting zou zijn van 22 jaar winteracademie en 24 jaar zomeracademie. Bij aankomst in het theater werden allen ontvangen in de foyer en welkom geheten met een kop koffie of thee en een heerlijke gevulde koek die deels was gesponsord door bakkerij Rijnbeek. Hierna werd de theaterzaal gevuld met de grote groep ouderen in afwachting wat komen ging.

De SWOP had Theatergroep in Feite uit het Westland ingehuurd om een voorstelling te verzorgen. De voorstelling had als titel “de Eeuw van uw leven”. De verrassing was dat de theatergroep contacten had gelegd met de historische vereniging in Pijnacker en Nootdorp en Wim Meijer die vele films over Pijnacker-Nootdorp heeft gemaakt. Beginnend met het projecteren van afbeeldingen uit begin 1900 uit Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw werd de hele eeuw doorlopen tot 2000. Herkenning vanuit de zaal van beelden en films ontaarde in een druk geroezemoes in de zaal. Vele herinneringen kwamen voorbij. De acteurs lieten ook oud minister president Colijn en koningin Wilhelmina aan het woord door op een komische wijze te vertellen over hun leven in de vorige eeuw. De voorstelling was doorspekt van bekende liedjes van o.a. Vera Lynn tot een medley van Ja Zuster Nee Zuster. Ook de Flower Power tijd werd in herinnering gebracht met de act van Paul van Vliet als de komische figuur Bram. “Weet je nog wel, WOW”.

De theatergroep kreeg aan het eind van de voorstelling een daverend applaus. Na de voorstelling werd de werkgroep, die jarenlang de beide academies heeft voorbereid en uitgevoerd, bedankt door Janneke Bakker van de SWOP. Zij overhandigde een aandenken voor de leden in de vorm van een beeldje van de kunstenares Corry Ammerlaan met als thema “Gebundelde kracht”. Want met gebundelde krachten kun je samen iets moois presteren zoals de organisatie van de winter- en zomeracademie. De werkgroep heeft vervolgens Janneke Bakker bedankt voor haar jarenlange begeleiding van de werkgroep en de coördinatie van de academies. Janneke Bakker stopt er mee omdat zij per 1 juni 2017 met vervroegd pensioen zal gaan. Een volgepakte schaal met Fairtrade artikelen uit de Wereldwinkel werd als dank aan Janneke overhandigd. Deze overhandiging ging gepaard met een staande ovatie vanuit de zaal. De middag werd in de foyer afgesloten met een hapje en een drankje. Speciale dank gaat uit naar de Rabobank Zuid Holland Midden en Fonds 1818 die een financiële bijdrage hebben geleverd om de middag mede te kunnen realiseren. Tevreden is iedereen huiswaarts gekeerd met een Eeuw aan herinneringen en een klein flesje wijn, deels gesponsord door slijterij Van de Helm, om in de avond nog even na te genieten.

Janneke wordt bedankt door de werkgroepStaande ovatie