Praktische hulp

Praktische hulp

Het leven makkelijker maken. Vrijwilligers helpen er graag bij. Het verzorgen van de boodschappen, het doen van een klusje, een ritje naar een verjaardag of wegwijs worden in de digitale wereld – onze diensten bieden de uitkomst.

Geld- en regelzaken

Geld- en regelzaken

Grip houden op de financiën is voor iedereen van belang, maar niet altijd even makkelijk. Wanneer je moeite hebt met de belastingaangifte, het invullen van (digitale) formulieren of het overzicht houden op je administratie dan kunnen wij daarbij helpen.

Mantelzorg

Mantelzorg

Zorgen voor de mensen van wie je houdt. Voor veel mensen is dat vanzelfsprekend, mooi en waardevol om te doen. Voor anderen is het belastend en roept het vooral veel vragen op. Hoe blijf je als mantelzorger in balans? En waar vind je de antwoorden op je vragen? De mantelzorgconsulenten van de SWOP denken graag met je mee.

Vrijwilligers Terminale Zorg

Als het einde van iemands leven in zicht komt, wordt de behoefte aan een luisterend oor en praktische ondersteuning vaak steeds groter. Niet alleen bij degene die gaat sterven, maar ook bij de naasten. Opgeleide vrijwilligers van de Terminale Zorg bieden tijd, aandacht en ondersteuning.

Ouderenadvies

Gezond en vitaal ouder worden

Zo veel mogelijk zelfstandig blijven – het is een wens van veel ouderen. Je wilt midden in het leven blijven staan. De SWOP kan helpen om zo goed mogelijk mee te blijven doen in je eigen omgeving. Gezond, vitaal en mobiel – door te kijken naar wat wél kan.

Vluchtelingen in onze gemeente

Vluchtelingenbegeleiding

Nieuwe dorpsgenoten zoveel mogelijk zelfredzaam maken in de Nederlandse samenleving. Daar is het Vluchtelingenbegeleiding om te doen. Tijdens de begeleiding, die in principe één jaar duurt, wordt onder andere ondersteuning geboden op maatschappelijk en juridisch vlak.