Over ons

De Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) heeft als doel om het welzijn van de inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp te bevorderen, waardoor participatie in het maatschappelijk verkeer mogelijk blijft of weer mogelijk wordt. Hierbij staan de mogelijkheden en de zelfredzaamheid van de burger centraal. De SWOP richt zich in het bijzonder op kwetsbare groepen.

Met de toenemende bezuinigingen zullen steeds meer burgers aangewezen zijn op hun eigen zelfredzaamheid. Vooral kwetsbare burgers zijn daarom steeds vaker aangewezen op anderen voor ondersteuning. De deskundigen van de SWOP werken samen met een grote groep vrijwilligers aan het creƫren en ondersteunen van sociale netwerken en welzijnsdiensten waar men een beroep op kan doen als dat nodig is. Het motto is: voor elkaar!

De SWOP biedt uiteenlopende diensten en organiseert allerlei activiteiten op verschillende locaties in de woonkernen Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker. Een volledig, actueel overzicht vindt u onder de knoppen Diensten en Activiteiten bovenaan deze pagina.

Bekijk ons meerjarenbeleidsplan 2020-2023
Bekijk ons jaarverslag