AutoMaatje

ANWB AutoMaatje

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of naar een medische afspraak, maar zie je geen mogelijkheid om er te komen? Dan kan je een beroep doen op ANWB AutoMaatje. Dit is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

Boodschappendienst

Boodschappendienst

Lukt het niet meer om zelf boodschappen te doen? Dan kun je een beroep doen op onze boodschappendienst. Om gebruik te maken van deze dienst, neem je eerst contact met ons op. Eenmaal aangemeld kun je wekelijks voor woensdagmiddag 12.00 uur je boodschappenlijstje doorgeven. Onze vrijwilligers halen op donderdagochtend de boodschappen op bij supermarkt PLUS Zondag en brengen deze bij je thuis.

Voor de benzine- en administratiekosten brengt de SWOP een maandelijkse bijdrage van € 7,50 in rekening via automatische incasso. Voor het verzamelen van de boodschappen betaal je PLUS per keer € 2,50. Dit reken je samen met de boodschappen per pin bij je thuis af.

Klussendienst

Klussendienst

Klusjes. Ze blijven vaak liggen. Zeker als je ze zelf niet meer zo makkelijk doet. Onze klussendienst kan dan een uitkomst zijn. Handige vrijwilligers komen met alle plezier langs om te helpen met kleine klussen in én rondom het huis – dus ook in de tuin. Van het ophangen van een lamp, repareren van een lekkende kraan tot het snoeien van de heg – onze vrijwilligers helpen graag.

Heb je een klusje? Vul het contactformulier in en geef aan om wat voor klus het gaat. Een van de klussers zal vervolgens contact opnemen voor het maken van een afspraak. Voor de klussendienst betaal je € 8,- per klusje exclusief aan te schaffen materialen. Het gaat om klussen die in principe binnen twee uur uit te voeren zijn.

Computercafé

Computercafé

Whatsappen met een kleinkind, veilig en zorgeloos rekeningen betalen via internetbankieren, onvergetelijke herinneringen eenvoudig tot een fotoboek maken – de huidige digitale ontwikkelingen bieden een wereld aan mogelijkheden. De SWOP helpt je graag om digitaal bij te blijven. Voor alle vragen over smartphone, tablet of computer kun je kosteloos langskomen bij het computercafé.

Keijzershof
Woensdag van 10.00 tot 11.00 uur

De Schakelaar
Dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur

De Kiezel
Woensdag van 14.00 tot 15.00 uur

CulturA, Nootdorp
Alleen op afspraak mogelijk. Neem contact met ons op om je aan te melden.

Bezoekmaatje

Bezoekmaatje

Veel mensen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen, iets wat ook door de overheid gestimuleerd wordt. Je persoonlijke situatie kan echter geleidelijk of plotseling veranderen, waardoor je er grotendeels alleen voor komt te staan. Dan is het fijn als er af en toe iemand langskomt voor gezelschap of om samen ergens naartoe te gaan. Mogelijk kan of wil je geen beroep doen op mensen uit je omgeving. In dat geval kan een vrijwillig ‘bezoekmaatje’ geregeld bij je op bezoek komen. Neem contact met ons op om je aan te melden.