AutoMaatje

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of naar een medische afspraak, maar zie je geen mogelijkheid om er te komen? Dan kan je een beroep doen op ANWB AutoMaatje. Dit is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

De SWOP is een steunpunt van ANWB Automaatje en coördineert dit binnen onze gemeente.

Aanmelden

Aanmelding voor ANWB AutoMaatje is gratis. Vóórdat er gebruik kan worden gemaakt van deze dienst, dient er een aanmeldingsformulier ingevuld te worden. Dit formulier kan worden afgehaald en weer ingeleverd worden bij de receptie van de SWOP:

Mr. Dr. Van Den Helmlaan 11
2641 DE Pijnacker.

Na inschrijving ontvang je een deelnemerskaart op naam.

Heb je vervoer nodig?

Neem dan minimaal twee werkdagen van tevoren, vóór 12.30 uur contact met ons op door te bellen naar 015 – 3 699 699. Wij zoeken op basis van de aanvraag een passende vrijwilliger en bellen je terug zodra het geregeld is. Bij korte ritten zal de chauffeur vaak bij jou blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Meld dit bij het maken van de afspraak, er wordt dan een aparte terugreis gepland.

Kosten

Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding met daarbij eventuele parkeerkosten. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer. Deze prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. Je betaalt de onkostenvergoeding contant en rechtstreeks aan de vrijwillige chauffeur.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan op werkdagen vóór 12.30 uur contact met ons op!