Welzijn op recept

Vermoeidheid, rugklachten, maar ook piekeren, slecht slapen en vermoeidheid. Het zijn klachten die niet altijd een medische oorzaak hebben. Ze kunnen ook het gevolg zijn van onderliggende psychosociale klachten, zoals het overlijden van een dierbare, verlies van werk en / of eenzaamheid.

Voor mensen die hier last van hebben is de SWOP er ook. De klachten kunnen namelijk verminderen als zij (weer) iets gaan doen. Juist in dat ‘iets doen’ helpen wij graag.

In het kader van het landelijke project ‘Welzijn op Recept’ hebben we een lokaal welzijnsarrangement ontwikkeld, waar mensen via een eerstelijns zorgverlener naar doorverwezen kunnen worden. Dit arrangement bestaat uit interventies die het welbevinden verhogen, zoals ontmoeting, creatieve of sportieve activiteiten en vrijwilligerswerk.

Sociaal Werkers

Maak kennis met de sociaal werkers

De sociaal werkers van de SWOP komen graag in de huisartsenpraktijk langs om meer te vertellen over ‘Welzijn op recept’. Via hen kun je ook ons gratis receptenboekje aanvragen. Een ‘verwijzing’ wordt zo nog makkelijker.