Mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering

Wat kijken we terug op een prachtige Week van de Mantelzorg 2023! Een week vol ontspanning, creativiteit en ontmoeting ter waardering van de zorg die mantelzorgers verlenen aan een naaste. Wil jij hier ook graag aan meedoen een volgende editie? En vraag je je af of je daarvoor in aanmerking komt?

Hoe gaat het met jou

Hoe gaat het met jou?

Je bent een mantelzorger wanneer je langdurig en onbetaald voor een ander zorgt. Het kan ook gaan om de zorg bij psychische problemen. Zorg jij voor iemand? Doe de 3-minuten mantelzorgcheck om inzicht te krijgen in de belasting die dat voor jou met zich meebrengt.

Positieve Gezondheid

Een luisterend oor

Jij zorgt voor een ander. En hoe gaat het ondertussen met jou? Een mantelzorgconsulent van de SWOP biedt je graag een luisterend oor. Kom op verhaal en stel je vragen. Ontdek samen bijvoorbeeld aan de hand van het gespreksinstrument ‘Mijn Positieve Gezondheid’ wat voor jou nú belangrijk is.

Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf

Zorg goed voor jezelf! Bijvoorbeeld door de zorg tijdelijk over te dragen aan een ander. We verkennen graag de verschillende mogelijkheden van opvang met je. Daarnaast heeft de SWOP inzetbare respijtvrijwilligers die aan huis komen zodat jij dát kan doen wat voor jou belangrijk is.

Hoe gaat het met jou

Registreer je als mantelzorger

Wanneer je je bij de SWOP inschrijft als mantelzorger ontvang je 4x per jaar de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten en belangrijke informatie voor mantelzorgers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Mantelzorgwandelingen

Mantelzorgwandelingen

“Ik zit anders de hele week binnen, nu geniet ik van de natuur en de contacten, ik ben ontspannen na de wandeling, het geeft mij energie en opluchting”. Voor de mantelzorgers die meelopen heeft de wandelgroep zijn waarde bewezen. Wat kan de groep voor jou betekenen?