Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg

Wat mantelzorgers voor een ander doen is van onschatbare waarde. Ben je woonachtig in de gemeente Pijnacker-Nootdorp of zorg je voor iemand die hier woont?
Registreer je dan als mantelzorger! Dan nodigen we ook jou uit voor gratis activiteiten en ontmoetingen in de toekomst!

Positieve Gezondheid

Een luisterend oor

Jij zorgt voor een ander. En hoe gaat het ondertussen met jou? Een mantelzorgconsulent van de SWOP biedt je graag een luisterend oor. Kom op verhaal en stel je vragen. Ontdek samen bijvoorbeeld aan de hand van het gespreksinstrument ‘Mijn Positieve Gezondheid’ wat voor jou nú belangrijk is.

Hoe gaat het met jou

Registreer je als mantelzorger

Wanneer je je bij de SWOP inschrijft als mantelzorger ontvang je 4x per jaar de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten en belangrijke informatie voor mantelzorgers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Hoe gaat het met jou

Hoe gaat het met jou?

Je bent een mantelzorger wanneer je langdurig en onbetaald voor een ander zorgt. Het kan ook gaan om de zorg bij psychische problemen. Zorg jij voor iemand? Doe de 3-minuten mantelzorgcheck om inzicht te krijgen in de belasting die dat voor jou met zich meebrengt.

Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf

Zorg goed voor jezelf! Bijvoorbeeld door de zorg tijdelijk over te dragen aan een ander. We verkennen graag de verschillende mogelijkheden van opvang met je. Daarnaast heeft de SWOP inzetbare respijtvrijwilligers die aan huis komen zodat jij dát kan doen wat voor jou belangrijk is.

Creagroep

Hou jij van creatief bezig zijn? Kan je overdag tijd voor jezelf vrijmaken? De mantelzorgcreagroep is een vorm van lotgenotencontact bij de SWOP. Terwijl je ontspannen met je handen bezig bent, is er ruimte om contact te hebben met mensen die weten wat het is om, net als jij, zorg voor een ander te hebben.