Belastingdienst

Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte. Vind je het een lastige klus of ben je onzeker of je wel het juiste invult? Ieder jaar staat een groep getrainde vrijwilligers van de SWOP voor je klaar om je hierbij te helpen. Aan het begin van elk jaar vind je hier meer informatie over de aangifte inkomstenbelasting en hoe je je kunt aanmelden voor deze dienst.

Geld- en regelzaken

Formulierenbrigade

Vind je het lastig om een digitaal formulier in te vullen? Heb je moeite met het aanvragen van een uitkering, bijstand of bijzondere bijstand? Onze vrijwilligers helpen je graag bij het invullen van (digitale) formulieren. Of weet je niet zo goed voor welke toeslagen je in aanmerking kunt komen? Kom dan naar de Formulierenbrigade. Wij hebben een overeenkomst met de belastingdienst en zijn daardoor altijd op de hoogte van alles rond het aanvragen van toeslagen.

Wekelijks zijn er twee spreekuren op Locatie Oostlaan: op maandagochtend van 9.30 uur – 11.30 uur en woensdagavond van 19.00 uur – 21.00 uur. Meld je vooraf aan via het contactformulier.

Thuisadministratie

Thuisadministratie

Ben je door omstandigheden niet (meer) in staat om zelf je administratie bij te houden? Blijf hier niet mee rondlopen, maar laat je helpen! De dienst ‘Thuisadministratie’ is er speciaal voor jou. Elke maand – en zo nodig vaker – komt er een vrijwilliger bij je langs om te helpen bij het op orde brengen en houden van je administratie. Zij nemen het niet van je over, maar begeleiden je zo dat je uiteindelijk zelf weer de controle krijgt!

De kosten voor deze dienst bedragen € 8,75 per maand. Bij aanvang wordt eenmalig € 8,- administratiekosten in rekening gebracht. Wil je gebruik maken van deze dienst of wil je meer weten? Neem contact met ons op.

* Mensen die de eindverantwoordelijkheid niet meer kunnen dragen of onder beheer zijn gesteld kunnen geen gebruik maken van deze dienst.

Jeugdfonds

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Ieder kind zou moeten kunnen deelnemen aan een sport of creatieve les zoals dans, muziek of theater. Dit is echter vaak wel een kostbare bezigheid. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en / of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen die krap bij kas zitten.

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het fonds. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, zoals de SWOP. Wij kennen de spelregels en weten of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken van start.

Meld je aan via het contactformulier. Meer weten over Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Kinderhulp

Kinderhulp

Kinderhulp dient als vangnet voor kinderen die niet in aanmerking komen voor Stichting leergeld, Jeugdfonds sport en cultuur of de aanvullende ondersteuning van de gemeente. Kinderhulp helpt met dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje.

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het fonds. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, zoals de SWOP. Wij kunnen je helpen bij het indienen van een aanvraag. Meld je aan via het contactformulier.

Meer weten over Kinderhulp? Lees hier verder.