(Online) cursussen

Houd je brein gezond!
Een gezonde leefstijl en een actief brein verminderen de kans op dementie. Bovendien is het fit houden van je brein ook nog eens leuk! In deze gratis online training van Alzheimer Nederland leer je verrassende dingen over je hersenen en de effecten van stress, slaap, eten en bewegen. Je krijgt leuke uitdagingen en handige tips voor nieuwe gezonde gewoontes.

Gratis online training van Alzheimer Nederland www.alzheimer-nederland.nl/breintraining

Omgaan met veranderend gedrag
Eén van de kenmerken van dementie is dat het gedrag verandert. Je naaste en jij zullen hieraan moeten wennen. Deze online training, ontwikkeld door het Trimbos-instituut en Alzheimer Nederland, kan je daarbij helpen. Je leert het veranderende gedrag van je naaste beter te begrijpen en krijgt handige tips.

www.dementie.nl/online-training

Beter slapen, minder piekeren en minder stress
Zit je niet helemaal lekker in je vel? Het Trimbos-instituut biedt online trainingen aan om zelfstandig te werken aan slaapklachten, piekeren en stress. De trainingen bestaan uit video’s met korte oefeningen die je kunnen helpen je klachten te verminderen. Weinig leeswerk en vooral doen!

www.snelbeterinjevel.nl

Training Hersencoach
Je kunt veel zelf doen om je hersenen uit te dagen en fit te houden. Gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen kunnen het risico op hersenaandoeningen verkleinen. Wil jij actief werken aan de gezondheid van je hersenen? Volg de gratis online training HersenCoach van de Hersenstichting en ga samen met hersenexperts als Erik Scherder aan de slag met tips en opdrachten!

www.hersenstichting.nl/hersencoach

Meer dan 50 online cursussen!
Heb je altijd al een cursus natuurfotografie, wijnproeven, schilderen, toetjes maken of creatief schrijven willen volgen? Op de website van Omroep Max vind je meer dan 50 professionele cursussen die je gratis kunt volgen. Je kunt ze zelf online doorlopen, op je eigen tempo en op het moment dat het jou het beste uitkomt.

www.maxvandaag.nl/cursussen