Rianne

Als ouderenadviseur informeert en adviseert Rianne Hagelaars ouderen over wonen, welzijn en zorg, met als doel dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven.

Lang niet iedereen weet de weg naar alle voorzieningen. Rianne kan de weg wijzen naar diverse activiteiten of bijvoorbeeld een WMO-aanvraag (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) bij de gemeente doen voor huishoudelijke hulp. “Heb je een vraag over wat dan ook en weet je niet waar je terecht kan? Bel mij dan op. Óf ik heb het antwoord, óf ik weet de weg naar het antwoord.”

Samen met de vrijwillige ouderenadviseurs is Rianne het aanspreekpunt voor alle ouderen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw. Ze doen ook huisbezoeken. “In de meeste gevallen gaat het om iets praktisch, maar het kan ook zijn dat iemand zich alleen voelt. Bijvoorbeeld omdat hij of zij net zijn of haar partner verloren heeft. Vaak is het al voldoende om mensen een stukje in de juiste richting te helpen. In sommige gevallen is er meer nodig. Dat is geen probleem.”

Rianne helpt graag mensen op weg. Ze vindt het zelfs een van de leukste dingen aan haar werk. ,”Behulpzaam zijn zit in mijn aard. Ik ben een zorgzaam type. Alle uitingen van dankbaarheid blijf ik mooi vinden. Soms zie je echt dat er een last van iemand afvalt. ‘Bedankt hé’ klinkt het dan wel honderd keer. ‘Wat goed dat dit er is.’ Voor mij vaak een kleine moeite, voor een ander een groot plezier.”