Tim Blom

“Kwetsbare groepen een steuntje in de rug geven. Er is niets dat ik liever doe. Zelf heb ik ook ooit een ‘steuntje’ gehad. En wel toen ik ging studeren – als eerste binnen de familie.”

“Al werd dit heel erg gestimuleerd door mijn ouders, zij wisten maar weinig over vervolgonderwijs en konden daardoor niet veel ondersteuning bieden. Het waren mijn docenten die deze taak op zich namen. Ze hadden alle vertrouwen in mij.”

“Dat vertrouwen hoop ik nu anderen te geven, specifiek statushouders. Als maatschappelijk begeleider geef ik hen het extra steuntje dat nodig is om maatschappelijk succes te hebben. Dat begint met heel basale dingen als het aanmelden bij een huisarts en aanvragen van toeslagen.”

“Allemaal hebben hetzelfde doel: de nieuwe dorpsgenoten zo goed en snel mogelijk zelfredzaam maken in de Nederlandse samenleving. Ik begon met dit vrijwilligerswerk na mijn baan als hoofd van het Studieloopbaancentrum bij het ROC Mondriaan. Ook daar heb ik vaak te maken gehad met mensen met een migratieachtergrond. Ik vind het fijn om hen op weg te helpen. Ook is het heel dankbaar werk.”

Wil jij ook zo’n betekenisvolle rol spelen in de integratie van deze nieuwe inwoners van Pijnacker-Nootdorp? Reageer dan op de vacature en word vrijwilliger maatschappelijke begeleiding statushouders.