Mantelzorgondersteuning

Belangrijke informatie voor mantelzorgers over de avondklok

De avondklok heeft ook gevolgen voor mantelzorgers. Woont degene voor wie je zorgt niet bij je in huis? En heeft je naaste tussen 21.00 uur en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat je dan een ‘Verklaring noodzakelijke mantelzorg’ bij je hebt.
Check hier de informatie die nodig is om zelf de mantelzorgverklaring te kunnen downloaden, uitprinten en in te vullen. Let op: de verklaring is steeds één dag geldig en de verklaring kan alleen gebruikt worden als bewijs om tijdens avondklokuren op straat te zijn. Niet voor andere (mantelzorg)zaken.
Heb je zelf geen mogelijkheid om te printen? Neem dan contact op met de SWOP (015-3 699 699) zodat we je verder kunnen helpen.

Ben je mantelzorger?
Zorg je voor een chronisch zieke partner, voor een kind met een beperking, voor je hulpbehoevende vader of moeder, voor een buurvrouw, vriend of vriendin? Dan ben je mantelzorger. Mensen die onbetaald en langdurig voor een ander zorgen worden mantelzorger genoemd.

Is mantelzorg verlenen voor jou vanzelfsprekend en vind je het mooi om te doen? Dat is fijn. Het kan zin geven aan je leven en het verrijken. Vind je het mantelzorgen zwaar en heb je het gevoel dat je er alleen voor staat? Dan is het belangrijk dat je hierover met iemand kan praten om je zorg te delen. Mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis & Nienke Oldenhuis helpen je graag jouw balans te zoeken als mantelzorger. Voor alle vragen over mantelzorg kun je bij hen terecht.

Meld je aan als mantelzorger
Ben je mantelzorger en nog niet ingeschreven als mantelzorger? Schrijf je dan hier in. Je ontvangt de nieuwsbrief  van mantelzorgondersteuning zodat je op de hoogte bent van alle activiteiten en belangrijke informatie voor mantelzorgers.

Voor vragen over mantelzorg kun je van maandag tot vrijdag (8.30 -16.30) terecht bij de SWOP.
015 – 3 699 699 of: mantelzorg@swop.nl.

Graag tot ziens!

Consulenten Mantelzorgondersteuning
Josita Woesthuis & Nienke Oldenhuis