Kinderhulp-verzorging

Het einde van het school- / studiejaar is in zicht. Tijd voor ontspanning, een partijtje, een gala of een feestje. Voor veel kinderen is het geen vanzelfsprekendheid om zich feestelijk uit te dossen. De financiële situatie laat het niet toe om het geld aan uiterlijke verzorging te besteden, zoals: een stoer kapsel, mooie make-up, of nieuwe schoenen, een jurk of pak voor het eindfeest. Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt graag mee met een bijdrage in de kosten om de kinderen en jongeren te laten stralen. Immers mag geen kind zich buitengesloten voelen door de gevolgen van armoede.

Het fonds Kinderhulp biedt al financiële steun bij de aanschaf van bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje. Onlangs is er een nieuwe categorie toegevoegd binnen het fonds, namelijk persoonlijke verzorging. Onder deze categorie vallen onder andere: zonnebrandcrème, een kappersbon, een acné- of eczeembehandeling, speciale shampoo, menstruatieproducten.

Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het fonds. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, zoals de SWOP. Wij helpen je graag bij het indienen van een aanvraag.

Heb je verzorgingspullen nodig maar kun je ze niet aanschaffen? Maak dan via het contactformulier een afspraak bij de Formulierenbrigade van de SWOP.