potjescheck

Weet jij welke potjes er allemaal voor jou zijn?

Voor inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er volgens de website potjescheck.geldfit.nl minstens 12 potjes (toeslagen, uitkeringen of tegemoetkomingen).

Zo zijn er 4 toeslagen van de Toeslagendienst (zoals de zorgtoeslag en het kindgebonden budget). Maar je kunt ook geld krijgen voor bijzondere uitgaven. Als je bijstand hebt, geeft de gemeente bijvoorbeeld extra bedrag voor een internetabonnement. En wie een inkomen heeft dat niet hoger is dan de bijstand, kan vrijstelling voor de gemeentelijke en waterschapsbelasting krijgen. Daarnaast zijn er ook potjes voor kinderen, jongeren en volwassenen die willen sporten of creatieve / culturele lessen willen volgen (Jeugd en Volwassenenfonds Sport en Cultuur). Speciaal voor kinderen zijn er hulpfondsen zoals de stichting ‘Jarige Job’ en (het is binnenkort sinterklaas) de ‘Actie Pepernoot’ van de Stichting Kinderhulp.

Veel mensen denken dat je alleen met het laagste inkomen voor de extra potjes in aanmerking komt, maar dat is niet zo. Sommige potjes zijn er voor iedereen die tot 120% van het minimum inkomen heeft (zoals de energietoeslag). Ook wordt weleens de grens van 130% gebruikt. Dat maakt het allemaal nog wat ingewikkelder.

Wij van de SWOP kunnen ons voorstellen dat je af en toe door alle bomen het (potjes)bos niet meer kunt zien. De Formulierenbrigade helpt graag bij het uitzoeken welke potjes voor jou beschikbaar zijn!

Op de website van ‘Geldfit’ vind je alvast een handige hulp. Kijk maar eens op: potjescheck.geldfit.nl.