Theatervoorstelling

Afgelopen zondag 21 januari 2024 was het zover; theatergroep De Plukkers op de Planken heeft een fantastische theatervoorstelling neergezet in de Schakelaar.

‘Met zege van de Heer’ is een stuk wat gaat een kleine kloostergemeenschap die failliet dreigt te gaan. Moeder-overste roept haar medezusters samen om een oplossing te zoeken als Louis, de tuinman, binnenkomt met een koffer die iemand over de kloostermuur heeft gesmeten. Als deze koffer vol geld blijkt te zitten denken de zusters de oplossing voor hun problemen gevonden te hebben. Dit is evenwel buiten Gustaffo en Roberto gerekend, de twee gangsters die het geld gestolen hadden en tijdens een achtervolging met de politie de koffer over de kloostermuur smeten. Louis vindt dat hij als “eerlijke vinder” recht heeft op het geld. Als ook de politie zich komt bemoeien wordt het wel heel erg druk in het klooster. Wie krijgt uiteindelijk “De zegen van de Heer”?

Na afloop van de voorstelling hebben we, na een borreltje, onder elkaar heerlijk gedineerd. Er stond zuurkool met spekjes, hutspot, gerookte worst en gehaktballen op het menu. Met liefde bereid door onze fijne vrijwilligers Anneke en Paula.

De volgende zondagactiviteit is op 9 juni 2024 en dan komt het Cantiamo koor op bezoek in de Schakelaar. Uiteraard kun je dan ook mee-eten.