Valpreventie

Kijk je tegenwoordig wat vaker uit om niet te vallen? Heb je moeite met lopen, balans houden en/of bewegen? Of wil je simpelweg preventieve maatregelen nemen om vallen te voorkomen? Dan is dit je kans om deel te nemen aan de valpreventietraining Pijnacker-Nootdorp Blijft Staan!

Vanaf 19 februari organiseren SWOP en Sportief Plus op vier verschillende locaties in de gemeente Pijnacker-Nootdorp valpreventiecursussen.

  • Maandag 19 februari: 09.00 – 10.00 uur – Keijzershof
  • Woensdag 21 februari: 10.00 – 11.00 uur – De Kiezel
  • Woensdag 21 februari: 11.00 – 12.00 uur – CulturA & Zo
  • Donderdag 22 februari: 16.00 – 17.00 uur – De Schakelaar

Deze training is speciaal ontwikkeld voor 65-plussers die het risico op vallen willen verminderen en hun zelfvertrouwen willen vergroten. Aan de hand van het trainen van spierkracht, mobiliteit en balans leer je hoe je veilig kunt bewegen in en om het huis, hoe je valrisico’s kunt herkennen en voorkomen en hoe je op een goede manier kunt opstaan als je toch valt.

De training bestaat uit een gratis proefles, gevolgd door 12-wekelijkse bijeenkomsten van één uur. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je begeleiding van een erkende beweegprofessional of fysiotherapeut, die zorgt voor een passend aanbod. Je oefent samen met andere deelnemers in een gezellige en ontspannen sfeer. De kosten voor de training zijn €50,- per persoon, inclusief een cursusboek en koffie en thee na afloop van de trainingen.

Wil je meedoen aan deze unieke kans om je gezondheid en welzijn te verbeteren? Meld je dan aan op: pijnacker-nootdorpblijftstaan.nl of neem contact op met Jessica van Sportief Plus via 06-12616420.