Sociaal Vitaal

De SWOP geeft sinds al geruime tijd met succes Sociaal Vitaal lessen in Nootdorp-Centrum West en Pijnacker Noord. Op 12 mei heeft de erkenningscommissie Sport en Bewegen heeft de interventie Sociaal Vitaal hererkend op het niveau Effectief.

Sociaal Vitaal is een programma voor zelfstandig wonende ouderen (65-85 jaar) met een laag inkomen, die onvoldoende lichamelijk actief zijn, fysiek kwetsbaar zijn, eenzaam zijn en weinig weerbaarheid hebben om te kunnen omgaan met veroudering. Het doel van Sociaal Vitaal is dat de deelnemers na afloop een betere fysieke fitheid hebben en minder eenzaamheid ervaren.

De commissie vindt Sociaal Vitaal een sympathieke interventie. “Sociaal Vitaal is veelomvattend en de commissie vindt het sterk dat dit al langere tijd op verschillende plaatsen gerealiseerd wordt. De commissie gelooft in de kracht van de interventie in de praktijk, mede door de intensiteit en opbouw van het programma, en dat het programma al lang loopt.”
Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp en zorgverzekeraar DSW en wordt in samenwerking met de SWOP, beweegcoach senioren, SBJ SamenSterk en de GGD uitgevoerd.

Zou jij ook graag energieker in het leven willen staan door meer te bewegen en meer sociale contacten op te doen? Dan is Sociaal Vitaal misschien wat voor jou. Voor meer informatie en om te kijken of het bij jou past kun je bellen met sociaal werker Jacob-Jan Koedoot. Hij is bereikbaar via 06-11853497.