Noodfonds Energielasten

De energieprijzen zijn flink gestegen. Hierdoor kunnen steeds meer mensen hun rekeningen en / of boodschappen niet meer betalen. Zelfs niet als zij besparen op hun energieverbruik. Om meer inkomen te krijgen kun je regelingen en toeslagen aanvragen. Lukt het daarmee nog steeds niet om rond te komen? Dan is er het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie betaalt deze winter – voor de periode van oktober tot en maart – een deel van jouw energierekening. Je komt in aanmerking voor het Noodfonds wanneer je als alleenstaande een maandinkomen van minder dan € 2980,- (incl. vakantiegeld) of als samenwonende een verzamelinkomen van minder dan € 3794,- (incl. vakantiegeld) hebt. Daarnaast moet de energierekening minimaal 10% van het inkomen zijn. Het Noodfonds is een landelijk fonds dat vanuit Geldfit wordt gecoördineerd. De SWOP is het aanspreekpunt binnen onze gemeente.

Wil je een aanvraag indienen bij het Noodfonds? Dit kan nog t/m 30 april 2023. Kom je er zelf niet uit? Maak dan een afspraak met de Formulierenbrigade van de SWOP. Ook wanneer je vorig jaar geen recht had op de energietoeslag, kan het zijn dat je dat dit jaar vanuit het Noodfonds mogelijk wel hebt. Maak ook bij twijfel dus een afspraak bij de Formulierenbrigade van de SWOP door te mailen naar info@swop.nl of door op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur te bellen naar 015 – 369 96 99.