Valpreventie

Een valincident zit in een klein hoekje. En laten we eerlijk zijn, soms zijn dit gevaren waar we niet eens bij stil staan. Ben je je bewust van het risico om te vallen?

Sinds dit jaar worden er in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp door SWOP en Sportief Plus valpreventiecursussen aangeboden om vallen zoveel als mogelijk te voorkomen. Nu horen wij je misschien al denken, ik ben nog vitaal genoeg, ik hoef dit (nog) niet. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen, is er nu een val-risico-test ontworpen welke je binnen 3 minuten inzicht geeft in de valrisico’s. klik hier voor de test!

Het is belangrijk om te weten dat zelfs met één “ja” je al een verhoogd risico hebt om te vallen. Maar maak je geen zorgen! Je staat er niet alleen voor. De Sociaal werkers van SWOP en Sportief Plus staan klaar om te ondersteunen en te adviseren over de mogelijkheden om dit risico te verminderen.

Gelijk doorpakken?
Vanaf 27 mei organiseren de SWOP en Sportief Plus voor de tweede keer dit jaar valpreventiecursussen. Je kunt terecht op vier verschillende locaties in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Bekijk onze agenda om te zien wanneer en waar de cursussen van start gaan.