VNG Vrijwilligersverzekering

      Reacties uitgeschakeld voor VNG Vrijwilligersverzekering

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft in 2009 een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief of woonachtig zijn in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Wie zijn er verzekerd?

Vrijwilligers. Een vrijwilliger is degene die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Uitgesloten zijn vrijwillige brandweer en vrijwillige politie.

Mantelzorgers. Dit zijn geen vrijwilligers in de zin van de polis. Ze zijn toch meeverzekerd op het onderdeel Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering vanwege de bijzondere maatschappelijke positie in onze samenleving.

Maatschappelijke stagiairs. Sinds 1 januari 2011 is de maatschappelijke stage voor jongeren verplicht. Het doel van een maatschappelijke stage is om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Maatschappelijke stagiairs worden dikwijls gezien als “Vrijwilligers van de toekomst”. Vandaar dat de maatschappelijke stagiairs meeverzekerd zijn op de VNG Vrijwilligerspolis.

Bij de vrijwilligersverzekering is er geen leeftijdsgrens.

Download hier de folder van VNG Vrijwilligerspolis.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft voor haar vrijwilligers de volgende verzekeringspakketten afgesloten:

BasisPolis
Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers
Aansprakelijkheidsverzekering*

PlusPolis
– Aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen*
Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers*
Verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen*
– Rechtsbijstandverzekering voor vrijwilligers*

* Deze verzekeringen zijn niet van toepassing op mantelzorgers.

Schade melden
Heeft u of één van uw vrijwilligers schade? Vraag het digitale schadeformlier aan bij het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp. Heeft u hulp nodig bij het invullen of heeft u vragen, stel deze via e-mail of telefonisch 015-361 7570 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.