Vertrouwenspersoon voor de sport

      Reacties uitgeschakeld voor Vertrouwenspersoon voor de sport

(Seksueel) ongewenst gedrag komt overal voor, helaas ook in de sport. Al enige tijd is het een actueel onderwerp in de sportwereld. De sportraad heeft er ook een Sportcafé over georganiseerd. Vanuit diverse verenigingen hebben zij vernomen dat er behoefte is aan een vertrouwenspersoon. Voor veel verenigingen geldt dat het niet eenvoudig is om zelf te voorzien in een vertrouwenspersoon. Want wat is een onafhankelijk persoon en wie moet je daarvoor selecteren? Het gebrek aan vrijwilligers maakt bovendien dat deze functie steeds moeilijker te vervullen is.
De Sportraad ziet het gezamenlijke belang van een vertrouwenspersoon en is op zoek gegaan naar een werkbare, slimme oplossing. In samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen ze nu een gezamenlijke oplossing gaan bieden! De gemeente gaat namelijk voorzien in een centraal aanspreekpunt “vertrouwenspersoon sport”. Misbruik?  Niet bij ons toch?! En toch hebben we nu een vertrouwenspersoon De vertrouwenspersoon is een professional in dienst van de gemeente.
Deze persoon is een onafhankelijk persoon die de juiste acties neemt in het belang van de persoon die een melding van ongewenst gedrag doet. Voordeel van 1 centraal punt Het grote voordeel is dat er één centraal punt is waar iedere sporter in onze gemeente een melding kan doen. En dat er een continue oplossing is voor alle sportverenigingen in Pijnacker-Nootdorp. Iedere vereniging ontvangt binnenkort een bericht hoe wij dit samen gaan uitvoeren. De sportraad vertrouwt erop dat op deze vertrouwenspersoon het sporten in onze gemeente weer een stukje fijner en veiliger maakt.