Plezier

Denk je erover om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan zijn een aantal dingen heel belangrijk. Voorop staat dat je er plezier uithaalt. Waar krijg jij energie van? Werk je graag met mensen of liever in het groen of met dieren? Er is een heleboel mogelijk. In Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw alleen al zijn er honderden vacatures, op onze vacaturebank vind je ze allemaal terug.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of weet je wel wat je wilt, maar niet hoe je hier richting aan geeft? Wij kijken en denken graag met je mee. Twee keer per week houden we vanuit het Vrijwilligers Informatiepunt een spreekuur. Je bent van harte welkom.

Naast beseffen wat je wilt, is het óók belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel tijd je hierin wil stoppen. Zie je jezelf met regelmaat vrijwilligerswerk doen of toch incidenteel of zelfs éénmalig. Het mooie van vrijwilligerswerk is dat je hier zelf de hand in hebt. En vergeet niet: hoe klein ook, de impact is altijd groot. Wel is het goed om dit vooraf – tijdens de kennismaking – met elkaar te bespreken. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Overigens is het ook mogelijk om eens per jaar de handen uit de mouwen te steken, bijvoorbeeld tijdens NL Doet. Het evenement in maart geeft verschillende organisaties in Pijnacker en Nootdorp de kans om een grote klus te klaren en nieuwe vrijwilligers te werven. Als deelnemer kun je ontdekken of het wat voor je is. En, niet onbelangrijk, heb je gegarandeerd een leuk dagje uit. Een die je niets kost, maar waar je heel veel voor terug krijgt.

Twijfel je nog? Wij hebben 8 redenen voor je op een rijtje gezet waarom je vrijwilliger zou willen worden.