Wel of geen activiteiten: hoe gaat dat?

      Reacties uitgeschakeld voor Wel of geen activiteiten: hoe gaat dat?

Waarom gaat de ene activiteit wel door en de andere niet? Of waarom kunnen dezelfde activiteiten op de ene locatie wel doorgaan en op de andere locatie niet? Er zijn momenteel heel wat omstandigheden die bepalen of een activiteit wel of niet door kan gaan. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • De geldende regels en richtlijnen van de Rijksoverheid en RIVM: allereerst kijken wij naar de geldende regels en richtlijnen die zijn opgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM. Daar moeten wij ons sowieso aan houden.
  • De ruimte of het gebouw: sommige ruimten lenen zich met de geldende maatregelen niet meer voor een bepaalde activiteit. Deelnemers moeten voldoende afstand kunnen houden, er moet goed geventileerd kunnen worden, enzovoorts. En een andere ruimte is niet altijd beschikbaar.
  • Beschikbaarheid van de vakkracht: bij activiteiten met een vakkracht moet de vakkracht nog steeds beschikbaar zijn om de lessen te kunnen geven, zeker wanneer deze noodgedwongen naar een ander tijdstip verplaatst moest worden. Maar ook de vakkracht moet zich er senang bij voelen om les te geven aan een groep.
  • Beschikbaarheid van vrijwilligers: bij activiteiten die begeleid worden door vrijwilligers moeten er voldoende vrijwilligers zijn die daarbij kunnen helpen. Sommige vrijwilligers hebben, heel begrijpelijk, aangegeven nog even niet te willen komen en vervanging is soms moeilijk te regelen.
  • De deelnemers: soms is een groep te klein om de draad weer op te pakken of hebben de deelnemers aangegeven nog even te willen wachten om de activiteit weer te starten.

Continue maken wij afwegingen wat er kan en welke mogelijkheden er zijn. Je kunt erop vertrouwen dat we dit zorgvuldig doen en dat als het ook maar enigszins mogelijk is om een activiteit door te laten gaan.