Welzijn op Recept

Het alternatief voor het traditionele pilletje

Soms zit het even niet mee, of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Misschien heb je last van lichamelijke en/of psychische klachten. Wil je hier iets aan veranderen, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Dan is Welzijn op Recept iets voor jou.

Welzijn op Recept is er voor iedereen, ongeacht leeftijd. Je mag zelf contact opnemen met de SWOP als je je herkent in het hierboven geschreven stukje. Ook kun je het bespreken met je huisarts. Steeds meer huisartsen verwijzen mensen door naar de SWOP. Samen met een welzijnscoach van de SWOP.

Ontdekken en doen
Van nieuwe dingen ontdekken en iets ondernemen krijg je nieuwe energie. Je ontdekt nieuwe kanten van jezelf en ontmoet nieuwe mensen. Dat is leuk en spannend tegelijk en het geeft (nieuw) zelfvertrouwen. Voorbeelden: een interessante cursus volgen, vrijwilligerswerk doen of naar de filmmiddagen.

Bewegen en plezier
Bewegen is goed voor je lichaam, of je nu jong bent of oud. En het maakt je geestelijk ook sterker. Een goede conditie geeft meer energie. Samen bewegen zorg voort voor veel plezier en het motiveert om door te gaan. Voorbeelden: gymnastiek, yoga, fitness of zwemmen.

Natuur en genieten
Buitenlicht is gezond en de natuur is een goede plek om tot rust te komen. Voorbeelden: samen met een maatje vissen, met elkaar wandelen of gezamenlijk bezienswaardigheden bezoeken.

Muziek en cultuur
Muziek en cultuur is ontspannend en leerzaam. Zelf creatief aan de slag gaan is een gezellige en goede manier om mensen leren kennen. Voorbeelden: meegaan met culturele uitstapjes, zingen in een koor of lid worden van een toneelclub.

De welzijnscoach kan je ook adviseren over voorzieningen en diensten op het gebied van wonen, zorg en financiën. Aan de begeleiding door een welzijnscoach zijn geen kosten verbonden. Voor deelname aan een activiteit wordt vaak een bijdrage gevraagd.

Meer informatie
Neem contact op via 015-3 699 699 of info@swop.nl