Dag van de Mantelzorg 10 november 2022

Gratis theatervoorstelling of e-boek

Want ook op de dag van de Mantelzorg willen we mantelzorgers in het zonnetje zetten en waarderen voor wat zij voor een ander betekenen.

Bonne Route!
In Bonne Route! vertelt en zingt Tjerk Ridder openhartig over zijn ervaringen tijdens een 1200 km lange voetreis samen met zijn ezel Lodewijk over het Martinuspad van Parijs naar Groningen. Deze interactieve voorstelling is net als het pad zelf, geïnspireerd op de persoon van Sint Maarten en heeft als thema’s delen en solidariteit. Tjerk laat afwisselend door vertellingen, liedjes en filmfragmenten zien wat het met je doet als je alledaagse zekerheden niet meer vanzelfsprekend zijn, wanneer je lopend - kwetsbaar en afhankelijk van anderen - op weg gaat.
E-Boek 'Nu ruimte voor jezelf'
Richard Koekoek is coach en verleende zelf intensief mantelzorg. Vanuit deze ervaringen ondersteunt hij mantelzorgers en schreef hij het zelfhulp e-boek ‘Nu ruimte voor jou’. Je krijg hierin handvatten aangeboden hoe je de zorg voor degene waar je om geeft kan combineren met meer aandacht voor je eigen verlangens en wensen. Het e-boek is te lezen op een tablet of computer.

Week van de Mantelzorg

Ieder jaar organiseert SBJ Samen Sterk (SWOP, Bibliotheek Oostland en het Jeugd & Jongerenwerk) in opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de Week van de Mantelzorg ter waardering van de zorg die mantelzorgers verlenen aan een naaste. Deze week vindt plaats rondom de eerste week van juni.