Mantelzorger

Mantelzorg? Wat is dat eigenlijk?

Een mantelzorger?

Zorgt u voor een chronisch zieke partner? Voor een gehandicapt kind? Voor uw hulpbehoevende moeder of vader? Voor een goede buur, vriend of vriendin? Dat is mantelzorg. Mensen die onbetaald en langdurig voor een ander zorgen worden mantelzorger(s) genoemd.

De zorg voor een naaste neemt u vaak vanzelfsprekend op u en kan veel voldoening geven. Als mantelzorger vindt u de zorg die u geeft eigenlijk heel gewoon. Maar toch… Soms kan het allemaal teveel worden of krijgt u te maken met vragen of problemen waar u niet direct antwoord op hebt.

Bureau mantelzorgondersteuning Pijnacker-Nootdorp
In een dergelijke situatie kunt u contact opnemen met bureau mantelzorg ondersteuning. U, de mantelzorger staat centraal. Bij het bureau mantelzorg ondersteuning kunt u terecht voor praktische informatie en een luisterend oor. Of als vragen wilt stellen of meer informatie zoekt over het zorgen voor een ander. Als u uw zorg wil delen met iemand of in contact wil komen met andere mantelzorgers. Ook als u eens even vrijaf wil van uw zorgtaken kunt u terecht.

Het bureau mantelzorg ondersteuning is er voor alle mantelzorgers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het biedt, zonder indicatie onafhankelijke ondersteuning en advies, waarbij het belang van de mantelzorger het enige uitgangspunt is.