Wat is mantelzorg?

Wanneer ben  je een mantelzorger?
Zorg je voor een chronisch zieke partner, voor een gehandicapt kind, voor je hulpbehoevende moeder of vader? Of zorg je voor een goede buur, vriend of vriendin? Dan ben je een mantelzorger. Mensen die onbetaald en langdurig voor een ander zorgen worden mantelzorger(s) genoemd.

De zorg voor een naaste neem je vaak vanzelfsprekend op je en kan veel voldoening geven. Als mantelzorger vind je de zorg die je geeft eigenlijk heel gewoon. Soms kan het allemaal teveel worden of krijg je te maken met vragen of problemen waar je niet direct een antwoord op hebt.

SWOP mantelzorgondersteuning
In alle gevallen kan je contact opnemen met de mantelzorgconsulenten van de SWOP. Zij bieden een luisterend oor, geven praktische informatie en denken mee in het zoeken naar de juiste hulp en oplossingen. Ook als je vragen hebt over het delen van de zorg in de vorm van respijtzorg of als je op zoek bent naar lotgenotencontactn ben je bij hen aan het juiste adres.  voor praktische informatie en een luisterend oor. Of als vragen wilt stellen of meer informatie zoekt over het zorgen voor een ander.

SWOP mantelzorgondersteuning is er voor alle mantelzorgers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het biedt zonder indicatie onafhankelijke ondersteuning en advies, waarbij het belang van de mantelzorger het enige uitgangspunt is.