Informatiebijeenkomsten

Naast individuele gesprekken ondersteunt SWOP mantelzorgondersteuning ook groepen mantelzorgers door middel van het organiseren van informatieve bijeenkomsten waarbij kennis opdoen en ervaringen uitwisselen centraal staan.


Themabijeenkomsten in de afgelopen periode


‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’

Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.
Gelukkig kun je zelf veel doen om je hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven uitdagen.

Op maandag 15 maart gaf Janna van der Zijpp, cognitietherapeut en voorlichter van de Hersenstichting veel concrete tips aan mantelzorgers en belangstellenden waarmee je zelf de gezondheid van je hersenen kan bevorderen.


Niet-Aangeboren-Hersenletsel

Als je partner bent of familielid van iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel, dan is er in jouw leven ook veel veranderd! Niets is meer hetzelfde en dat kan zorgen voor het ervaren van verlies.

Tijdens een thema-bijeenkomst met als thema ‘Hoe is jouw leven veranderd door het hersenletsel van de ander?’ hebben we hier samen op maandag 14 september bij stil gestaan.
Spreekster was Adèle Kuik, werkzaam in een coachingspraktijk voor mensen met NAH en hun mantelzorgers en tevens werkzaam als consulent bij MEE Zuid-Holland.
Ben jij ook mantelzorger voor iemand met Niet-Aangeboren-Hersenletsel en wil je graag eens van je afpraten? Schrijf je dan hier in als mantelzorger. De mantelzorgconsulenten nemen dan contact met je op.