Lotgenotencontact

Online luistergroep klassieke muziek

Muziek luisteren heeft veel positieve functies. Het werkt stress-verlagend, het kan je helpen uiting te geven aan de emoties die je ervaart, het vergroot je zelfbewustzijn en last but not least is muziek een prachtig middel om verbinding tot stand te brengen tussen mensen.
Mantelzorgconsulent Nienke Oldenhuis biedt mantelzorgers de mogelijkheid samen online naar klassieke muziek te luisteren. Dat gebeurt in een klein groepje via Spotify. De luistergroep is vooral bedoeld om elkaar te inspireren met muziek die je kent en mooi vindt.
Elke maand wordt er een afspeellijst gemaakt van nummers die al dan niet aangedragen worden door mantelzorgers aan de hand van een thema. Ben je mantelzorger en lijkt het je leuk om samen op muzikale ontdekkingstocht te gaan? De muziekluistergroep vindt plaats op 4e maandag van de maand t/m 25 juli 2022.

Mantelzorgers wandelen met elkaar

Wandelen zorgt voor vermindering van stress en bevordert je welzijn. Al lopend geniet je van de natuur, bouw je je conditie op en maak je kennis met mensen die het zorgen voor een ander ook van binnenuit kennen.

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor de mantelzorg-wandelgroep op Whatsapp waar mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis deel van uitmaken.

Op het moment dat het weer stabiel is en de agenda ruimte biedt, doet een mantelzorgconsulent een voorstel in de Whatsappgroep voor een wandeling in één van de woonkernen. Dit wordt minimaal twee dagen van te voren gedeeld inclusief startpunt en vertrektijd.

  • Aanmelden bij deze wandel-appgroep schept geen verplichting. De groepsleden wandelen mee op het moment dat het hen zelf uitkomt.
  • Een groepslid mag ook zelf het initiatief nemen voor een wandeling vanaf een zelf gekozen startpunt.

Wil jij ook graag wat vaker wandelen en ben je mantelzorger of heb je affiniteit met mantelzorg, voel je dan vrij om je aan te melden via mantelzorg@swop.nl onder vermelding van je naam, 06-nummer en je woonplaats. Heb je geen 06-nummer of wil je liever niet in een Whatsappgroep? Laat het ons weten, dan zoeken we voor jou naar een andere oplossing waardoor je op de hoogte bent van de wandelingen.