Automaatje

AutoMaatje is een vervoersservice voor en door inwoners van Pijnacker – Nootdorp. Sinds de start in maart dit jaar zijn er al 318 deelnemers ingeschreven en al 477 ritten gereden. Van het bezoek aan familie, de kapper of een fysiotherapeut tot het halen van een coronavaccinatie – iedereen had zo zijn eigen reden om AutoMaatje in te schakelen. De meeste ritten waren naar een bestemming binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp, maar ook langere afstanden behoren (in overleg) tot de mogelijkheden. Zo werd er deze zomer al naar een vakantieadres op de Veluwe gereden.

De SWOP zorgt voor de uitvoering en coördinatie van het project. Dankzij de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers blijft het voor veel minder mobiele mensen mogelijk om toch de deur nog uit te gaan. De receptionistes hebben het maar wat druk met alle telefoontjes en voor de planners is het altijd weer een uitdaging om een chauffeur bij iedere aangevraagde rit te vinden. Er rijden er al 28 vrijwillige chauffeurs rond om al die ritten mogelijk te maken. Maar door het grote succes en het toenemende aantal deelnemers en ritaanvragen, zijn we hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Lijkt het je leuk om (tegen een kleine vergoeding) met je eigen auto buurtgenoten naar plek van bestemming te brengen? Word dan vrijwilliger voor AutoMaatje. Reageer direct via de vacaturebank. Of wil je meer weten? Neem dan contact op met Sandra Mijnders: mail naar sandra.mijnders@swop.nl of bel naar 015 -3 699 699.