Vakkracht Saskia

Gezond ouder worden is iets wat iedereen graag wil! Om dit te stimuleren zijn er in de gemeente Pijnacker-Nootdorp verschillende initiatieven, bijvoorbeeld het programma Sociaal Vitaal. Dit programma is bedoeld voor zelfstandig wonende individuen tussen de 60-85 jaar met een lage opleiding en/of laag inkomen die moeite hebben met het (mentaal) gezond ouder worden. Deelname aan het programma leidt aantoonbaar tot afname van eenzaamheid en toename van mentale veerkracht en fysieke fitheid.

In Pijnacker en Nootdorp wordt dit project al enige tijd met succes uitgevoerd door de SWOP en binnenkort starten we ook in Delfgauw met 3 groepen Sociaal Vitaal. Mensen die hiervoor in aanmerking komen ontvangen van de gemeente een uitnodiging per post.

Voor deze nieuwe groepen Sociaal Vitaal zijn we op zoek naar een vakkracht die 3 keer per week voor anderhalf uur per keer de les wil geven (tijden in onderling overleg). Om les te mogen geven aan deze groepen moet je een relevante (sport)opleiding en/of achtergrond hebben. Er staat een vergoeding tegenover volgens advies van de Vereniging MBVO-lesgevers. Lees hier de volledige vacature.

Saskia van der Drift, vakkracht bij de SWOP onder andere actief als docent Sociaal Vitaal zegt het volgende over het werk:

“De SWOP is een prettige organisatie om voor te werken met heldere afspraken en vrijheid om je eigen lessen vorm te geven op je eigen manier. Ik vind het heerlijk als ik op een positieve manier kan bijdragen aan lichamelijk of geestelijk welzijn van mensen. Ik ben vaak al blij als ik naar de groepen toe rij. Bij de sociaal vitaal groepen is er extra tijd om van gedachten te wisselen over allerlei onderwerpen in een veilige vertrouwde omgeving. Het werk geeft mij veel voldoening, bijvoorbeeld als mensen somber of in zich zelf gekeerd binnenkomen en door sport of spel ‘open gaan’, en met glimmers in hun ogen naar huis gaan.”

Naast vakkrachten voor Sociaal Vitaal zijn we bij de SWOP ook altijd op zoek naar vakkrachten en/of vrijwilligers voor het begeleiden van andere (sportieve) activiteiten. Wil je meer weten over het werk als vakkracht of heb je interesse? Mail naar info@swop.nl of bel 015 3 699 699.