Informatie

Op zoek naar vrijwilligers voor uw organisatie/vereniging?

Alle organisaties in gemeente Pijnacker-Nootdorp die met vrijwilligers werken kunnen hun vacatures aanmelden. Vorm en inhoud wordt overlegd met de consulent. De vacature wordt aangemeld bij VIP en in de vacaturebank geplaatst.

Vacatures voor éénmalige activiteiten kunnen ook worden aangemeld.

Het is niet de bedoeling betaalde arbeid te vervangen voor vrijwilligers. Als dit gebeurt, of het blijkt dat er commercieel belang in zit, behoudt VIP zich het recht om een vacature niet te plaatsen of zonder overleg te verwijderen.

Aanmelden
Is er nog geen account voor de vrijwilligersorganisatie, stuur dan een e-mail en vraag inloggegevens aan om toegang te krijgen tot de vacaturebank.

Info en advies
Naast het plaatsen van vacatures kunnen organisaties bij VIP terecht voor informatie en advies over diverse zaken op het gebied van vrijwilligerswerk zoals VOG, vrijwilligersvergoedingen, vrijwilligersverzekering etc.

Tegenprestatie
Vanaf 1 januari 2015 kunnen gemeenten mensen met een uitkering op grond van de Participatiewet verplichten tot een tegenprestatie.

Maatschappelijke stage
Als organisatie is het mogelijk om een beroep te doen op jonge vrijwilligers voor hun maatschappelijk stage. Vooral korte klussen of projecten zijn zeer geschikt om deze groep vrijwilligers in te zetten.