Informatie

Op zoek naar vrijwilligers voor uw organisatie/vereniging?
Vrijwilligers zijn goud waard…… ook voor uw organisatie! Alle organisaties die in de gemeente Pijnacker-Nootdorp met vrijwilligers werken kunnen hun vacatures aanmelden. Over vorm en inhoud van de vacature kan overlegd worden met de consulent. De vacature kan aangemeld worden bij VIP. De vacature wordt zo spoedig mogelijk op de website in de Vrijwilligersvacaturebank geplaatst.

Vacatures voor éénmalige activiteiten. Het is ook mogelijk om vacatures voor éénmalige activiteiten aan te melden. Dit soort vacatures zijn heel erg geschikt voor mensen die kennis willen maken met vrijwilligerswerk of organisaties. Daarnaast zijn er vrijwilligers die in het algemeen weinig tijd hebben, maar wel af en toe iets willen doen.

Alle vacatures worden anoniem geplaatst, dit om de kandidaat vrijwilliger onbevooroordeeld te laten reageren. De vrijwilliger wordt, na getoonde interesse, door de consulent doorverwezen naar de organisatie.

Het is geenszins de bedoeling betaalde arbeid te vervangen voor vrijwilligers. De vacatures die geplaatst worden zullen daarom goed gescreend worden op de functie en werkzaamheden. Daarnaast mag er geen commercieel belang in het spel zijn. Indien blijkt dat hier niet aan voldaan wordt, behoudt VIP zich het recht om een vacature niet te plaatsen of zonder overleg te verwijderen.

Aanmelden. Is er nog geen account voor de vrijwilligersorganisatie, stuur dan een e-mail en vraag inloggegevens aan om toegang te krijgen tot de  vacaturebank.

Info en advies. Naast het plaatsen van vacatures kunnen organisaties bij VIP terecht voor informatie en advies over diverse zaken op het gebied van vrijwilligerswerk zoals VOG, vrijwilligersvergoedingen, vrijwilligersverzekering etc.
Meer informatie is te vinden onder de knop ‘Diensten en info’.

Tegenprestatie. Vanaf 1 januari 2015 kunnen gemeenten mensen met een uitkering op grond van de Participatiewet verplichten tot een tegenprestatie. Meer informatie is te vinden onder de knop ‘Diensten en info’.

Maatschappelijke stage. Als organisatie is het mogelijk om een beroep te doen op jonge vrijwilligers voor hun maatschappelijk stage. Vooral korte klussen of projecten zijn zeer geschikt om deze groep vrijwilligers in te zetten. Meer informatie is te vinden onder de knop ‘maatschappelijke stage’.