Info voor organisaties

Maatschappelijke stage, gewoon doen!
Maatschappelijke Stage (MaS) houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. In Pijnacker-Nootdorp is er een samenwerking tussen het Stanislas College Pijnacker, het Montaigne Lyceum en het Vrijwilligers Informatie Punt. Gezamenlijk wordt jaarlijks een Stagemarkt georganiseerd.

Maatschappelijke stage 2022-2023

Zowel het Montaigne College als het Stanislas College Pijnacker zijn voornemens om de leerlingen weer een maatschappelijke stage te laten doen. Wil je als organisatie stageplekken aanbieden? Stuur een email naar mas@swop.nl

Afspraken
Het Vrijwilligers Informatie Punt heeft de volgende afspraken met de beide scholen gemaakt:

  1. Het VIP gaat inventariseren welke stageplekken komend schooljaar (weer) beschikbaar zijn
  2. De stageplekken komen in de vacaturebank, waar ze gereserveerd kunnen worden.
  3. De leerlingen gaan gefaseerd reageren op de stageplekken, om de druk op jullie te verlagen.Voor het Montaigne geldt;
    Zij bieden een programma aan van 1 week maatschappelijke stage en dat vindt plaats een week voorafgaand op de vakanties gedurende het schooljaar. Montaigne Lyceum Ypenburg 30 uur (4,5 dag) blokweekstage tijdens schooltijd.

    Voor het Stanislas College Pijnacker geldt;
    Gedurende het hele schooljaar wordt een maatschappelijke stage aangeboden van minimaal 20 uur. Als organisatie bepaalt wat nodig is en wanneer. Stanislas College Pijnacker 20 uur lintstage buiten schooltijd (3 MAVO/4 HAVO/4 VWO).

Stagebank
In de VACATUREBANK staan alle vacatures die beschikbaar zijn voor de MaS in Pijnacker-Nootdorp. Leerlingen woonachtig of schoolgaand in Pijnacker-Nootdorp kunnen zich inschrijven en dan reageren op een stageplek.