Sociale functies

Sociaal

Doe jij graag iets voor een ander? Er zijn een hoop mensen die behoefte hebben aan gezelschap of een klusje niet zelf kunnen doen. Als vrijwilliger kan jij het verschil maken. Op deze pagina sommen we op wat er zoal mogelijk is.

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Overweeg je vrijwilligerswerk te gaan doen in de gezondheidszorg? Er is van alles denkbaar. Van praktische hulp tot het bieden van een luisterend oor. Op deze pagina hebben we het voor je op een rijtje gezet.

Sport en vrije tijd

Sport en vrije tijd

Denk je er ook over na om als vrijwilliger bij een sportclub aan de slag te gaan, bijvoorbeeld omdat je kinderen hier sporten? Doe vooral taken waar jij plezier uithaalt en informeer naar de mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld graag scheidsrechter of trainer wilt worden, kan het zijn dat je hiervoor een bepaalde opleiding of cursus moet doen. Niet gevreesd, van leren is nog nooit iemand slechter worden. Ook is het een leuke manier om nieuwe mensen met dezelfde interesse te ontmoeten.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

De bibliotheek, Speelotheek, theater CulturA & Zo, toneelvereniging – het zijn allemaal culturele organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Hetzelfde geldt voor verschillende kerken in de gemeente, de vereniging Noitdorpsche Historiën en De Molen in Nootdorp. Als vrijwilliger zou je bijvoorbeeld bezoekers kunnen ontvangen en rondleidingen kunnen geven. Naast de kans om nieuwe kennis op te doen, ontwikkel je ook goede communicatie- en presentatievaardigheden

Natuur en dieren

Natuur en dieren

Van het oogsten van groenten, planten van bomen, snoeien van knotwilgen, aanleggen van natuurpaden tot aan het opruimen van afval – in de buitenlucht is van alles mogelijk. Vaak zijn de vrijwilligersfuncties zeer praktijkgericht en fysiek en vinden ze zowel alleen als in teamverband plaats. Ook bij maneges, kinderboerderijen en andere dierenopvanglocaties worden altijd helpende handen gezocht, bijvoorbeeld om de beestjes te aaien of voor het voeren. Er zijn verassend veel locaties in deze gemeente waar jij als vrijwilliger uit de voeten kan.

Organisatie en administratie

Organisatie en administratie

Iedere (non-profit) organisatie heeft bepaalde organisatorische taken en administratieve verplichtingen. Te denken valt aan de boekhouding, het bijhouden van de sociale media, opzetten van evenementen en fondsen- en ledenwerving. Heb je hier ervaring mee of wil je juist ervaring opdoen? Dan kan je je altijd aanbieden als vrijwilliger. Het belangrijkste is dat je een organisatie vindt waar je affiniteit mee hebt. Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Kom langs bij ons spreekuur of stuur een mailtje naar vip@swop.nl.