Vrijwilligersvacatures

Gastvrouw/gastheer bij de Open Tafel
Zit gastvrijheid je in het bloed en maak je het anderen graag naar de zin? Kom dan helpen bij de Open Tafel in Pijnacker!
Elke donderdag is er in De Schakelaar een gezellige activiteit waar ouderen tussen de middag samen komen eten. Een team van drie of vier vrijwilligers (in wisselende samenstelling) leidt de activiteit in goede banen. Je helpt bij het dekken van de tafels, opnemen en uitserveren van drankjes, afrekenen, uitserveren van het eten, opruimen en afwassen (met vaatwasser) na afloop. Samen met je collega-vrijwilligers ben je het gezicht van de activiteit en zorg je voor een aangename sfeer voor de gasten.
Je bent werkt in een rooster en bent elke 2-3 weken aan de beurt. Je bent aanwezig van 11.00-14.00 uur.
Meer weten? Neem contact op met Josita Woesthuis via josita@swop.nl of 015-3 699 699.

Meneer uit Pijnacker ophalen bij de zorgboerderij
Meneer is dementerend en gaat naar de zorgboerderij. Om mevrouw wat te ontlasten zou het fijn zijn als jij af en toe haar man kan ophalen en thuisbrengen vanaf de zorgboerderij zodat zij even niet op de tijd hoeft te letten. Dat geeft mevrouw wat ruimte, zodat zij de zorg voor haar man beter kan volhouden.
Meneer gaat op verschillende dagen van de week naar de zorgboerderij. Een en ander wordt in overleg afgesproken. Bij de start van dit vrijwilligerswerk vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Ben je geduldig en maak je makkelijk een praatje? Ben je in het bezit van een auto, geldig rijbewijs en vind je het fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen? Laat dan je gegevens bij ons achter.
Meer weten? Neem contact op met Josita Woesthuis via josita@swop.nl of 015-3 699 699.

Koffieschenken in Delfgauw
Kun je een lekker bakkie zetten en vind je het leuk om anderen een gezellige ochtend te bezorgen? Wij zijn per direct op zoek naar gastvrouwen en -heren voor de koffieochtend in onze wijkocatie De Kiezel, met name voor de woensdagochtend.
Elke doordeweekse dag is er in De Kiezel een koffieochtend. Inwoners van Delfgauw, maar ook daarbuiten, kunnen van 10.00-11.30 uur gezellig een kopje koffie of thee komen drinken en andere mensen ontmoeten. Als gastvrouw of -heer verzorg op deze ochtend de koffie en thee, je maakt gezellig een praatje en rekent de consumpties met de bezoekers af.
Meer weten? Laat je gegevens achter bij Tanja van der Ark via 015-3 699 699 of tanja@swop.nl.

Opzetten en begeleiden van ‘alleengaandengroep’ in Delfgauw
Een terrasje pikken, een stadswandeling maken, een museum bezoeken, leuk toch? Maar het is pas echt leuk als je het samen met iemand anders kunt doen. Een alleengaandengroep is bedoeld voor iedereen die iemand mist om samen leuke dingen mee te doen. Wij denken dat ook in Delfgauw behoefte is aan zo’n groep en zoeken één of twee vrijwilligers die willen helpen met het opzetten van deze groep en daarna ook met het coördineren/begeleiden van de bijeenkomsten.
Je plant de bijeenkomsten (eens per zes weken) en leidt de gesprekken. Het doel van dit project is om samen of in kleine groepjes uitjes of activiteiten te plannen. Wandelen, fietsen, eten in een restaurant, museum bezoek, enzovoorts. Lijkt het u leuk om deze groep te starten en te begeleiden?
Informeer naar de mogelijkheden bij Tanja van der Ark via 015-3 699 699 of tanja@swop.nl.

Helpen de thuisadministratie ordenen
Het project Hulp bij Thuisadministratie is bedoeld voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp, vaak met een minimuminkomen, die door omstandigheden niet (meer) in staat zijn om zelf hun administratie bij te houden. Denk aan senioren, alleenstaanden, gezinnen met jonge kinderen, mensen met een niet-Westerse- of migratieachtergrond.
Wat gaat je doen? Je wordt gekoppeld aan een cliënt en helpt deze persoon bij het op orde brengen van de thuisadministratie: budgetteren, betalingen inzichtelijk maken, regelingen treffen bij eventuele achterstanden van betalingen.  Je gaat 1x per maand bij de cliënt thuis langs (waar nodig iets vaker). Dagen en tijden zijn naar eigen inzicht en in overleg met de cliënt in te vullen. Kennis van sociale regelgeving is fijn, maar niet per se noodzakelijk (hiervoor wordt scholing aangeboden).
Profiel: je bent geduldig, sociaal vaardig, kunt goed luisteren en hebt oog voor de leefomstandigheden van een cliënt. Je bent digitaal vaardig en kunt eventuele vraagstukken vinden op het internet.
Meer weten? Neem contact op met Joke Wunnink via 06-38 576 777 of joke@swop.nl.

Chauffeur bij de Vervoersdienst
Voor onze Vervoersdiensten naar activiteiten en medische bestemmingen zoeken wij nieuwe chauffeurs. Je haalt deelnemers van de Vervoersdienst thuis op, brengt hen naar een activiteit in Pijnacker-Nootdorp of ziekenhuis-/doktersafspraak in de gemeente of de regio en brengt hen ook weer thuis. In het geval van een doktersafspraak blijft u in de meeste gevallen in de wachtruimte wachten.
De Vervoersdienst is bedoeld voor mensen die niet meer zelf naar een activiteit of dokter/ziekenhuis kunnen komen. Vind je het fijn om anderen te helpen en rijd je graag? Meld je dan aan als chauffeur bij de Vervoersdienst. Voor de gereden kilometers ontvang je een kilometervergoeding.
Meer weten? Neem contact op met Tanja van der Ark via 015-3 699 699 of tanja@swop.nl.

Koffieschenken in De Schakelaar
Op alle dagen van de week vinden er activiteiten plaats in De Schakelaar. Bij elke activiteit wordt koffie en thee verzorgt voor de deelnemers. Dit doe je samen met een andere vrijwilliger. Kun jij een lekker bakkie zetten en wil je graag een bijdrage leveren aan een gezellige activiteit? Wij zijn per direct op zoek naar iemand voor de vrijdagochtend. Daarnaast verwachten we zeer binnenkort nieuwe gastheren/-vrouwen nodig te hebben op de maandagochtend, donderdagochtend en woensdagmiddag. Daarnaast zoeken we ook een vrijwilliger voor de Open Tafel in De Schakelaar. U werkt volgens rooster en bent eens in de paar weken aan de beurt, steeds in een wisselende samenstelling.
Meer weten? Neem contact op met Josita Woesthuis via 015-3 699 699 of josita@swop.nl.

Bezoekvrijwilligers voor de Bezoekdienst
De Bezoekdienst koppelt één-op-één een aanvrager aan een vrijwilliger. Aanvragers kunnen om verschillende redenen een beroep doen op de Bezoekdienst. De aanvragen zeer divers en komen uit de verschillende woonkernen. Lijkt het jou leuk om iets met iemand te ondernemen?
Meer weten? Laat je gegevens achter bij Josita Woesthuis via 015-3 699 699 of josita@swop.nl.